Oslo og Bergen.

Seilcharter.com/Olsbø`s SeilCharter arrangerer seilkurs for både nybegynnere og viderekomne, samt regattakurs. Vi holder også kurs ombord i Deres nykjøpte båt.

Seilkurs - nybegynnere

seilkurs

Seilkurs for nybegynnere går over tre kvelder etter hverandre midtuke, mandag, tirsdag og onsdag fra kl. 16.30 fra Bygdøy.
Seilkurs for nybegynnere fokuserer på grunnleggende ting som seiltrim og båthåndtering, havnemanøver, teori og praksis, knop og knuter om bord.
Seilkurs for nybegynnere over 13 år, koster 1.990,-. Meld din interesse, så setter vi opp liste/datoer fortløpende. Det også mulig å selv booke datoer for kurs med 4-6 stk.

Seilkurs - viderekomne

Seilkurs for viderekomne arrangeres som en langweekendtur til Skagen, enkelte helger, sommeren igjennom. Avreise Oslo torsdager kl. 16.00 med retur søndag ca. kl. 13.00. Det blir god tid til shopping og seightseeing i Skagen.

Seilkurs for viderekomne arrangeres med to instruktører som lærer sitt vaktlag alt som trengs for en slik seilas. Pris kr. 3.700.-, da er mat underveis inkludert. Meld Deres interesse, så fyller vi båten etterhvert.
Eller seil med oss til Skagen i Pinsen.
Det er mulig å leie hele båten for firma, eller vennegjenger også for kurs-turer, gjerne også for egne opplegg.

Kystskipper D5, Fritidsskipper D5L, instrumentlære og utsjekk - Oslo og Bergen.

Gjennom oss kan dere ta Kystskipper D5 og Fritidsskipper D5L sertifikat. Vi har instrumentlære og eksamen/utsjekk ombord i våre båter i Oslo og Bergen. Kontakt oss for mere informasjon og kursplaner.

D5L-sertifikatet kreves for å føre fritidsfartøy med skroglengde fra og med 15 meter og inntil 24 meter i stor kystfart. D5LA et et påbygget fritidskippersertifikat som gir rett til å føre fritidsfartøy med skroglengde inntil 24 meter i «uinnskrenket fartsområde», det vil si i alle farvann.

Seiltrim

Om det blåser opp må seilarealet tilpasses vinden.

Behersker du seiltrim kan du på en behagelig måte fortsette seilasen selv om det ryker av sjøen rundt deg.

Behersker du ikke seiltrim får du en strabasiøs seilas hvor du virkelig får føle naturkreftene på kroppen og alle ombord vil ha det vondt - og kanskje bli redde.